In general ne dovedim vajnice buldozere unii cu altii
si asta in ciuda faptului ca ne plangem tot timpul de saracia si rautatea  celor din jur
cand ne întâlnim nu ne vedem, cand in final ne zarim nu ne cunoaștem iar cand se intampla sa facem un mic efort iute coboram catre celalalt lama temerilor si superficialitatii din noi si praful se alege de prieteniile noastre. Numai printre ruine si ziduri muscate ce floare sa creasca?!

Ca intr-un exercițiu de penitența inaintez prin volumul tau de versuri Viorel si te redescopar cu fiecare vers si mi te apropii cu fiecare poem. Nu e putin lucru sa ai un prieten poet si imi aduc aminte cat de mult imi doream un astfel de lucru cand eram copil. Si da, iata ca viața a fost generoasa cu mine intalnindu-te. Mi-a implinit un vis frumos.

La multi ani! La multi ani! cu draga, draga prietenie

image

Uitare
(poem din cochetul volumul de poezie ’’Sâmburi” apărut la Editura Singur, 2015)

Mi-e viața un ponton cu scânduri rare
Crescut din mare, ca un răsărit.
Pășesc și pasu-mi scârțâie de sare
În geamăt slab de pescăruș rănit.

E podul meu de lemn printre corăbii
Pornite-n căutare de atlanți.
În ele cavalerii fără săbii
Își cântă amintirea de amanți.

Un drum îmi e pontonul între valuri.
În urma mea rămân pilonii grei.
Sunt singur pe o mare fără maluri
În care voi muri uitat de voi.


2 thoughts on “La mulți ani, Viorel!

  1. Tu, Emanuelu, ești un suflet nu sensibil, că asta nu-i mare lucru, ci abisal, în care are loc tot ce e pe lumea asta și munca ta sisifică este să pui mereu deoparte puținul bine din marea grămadă de rău, încercând să delimitezi clar lucrurile, dar la ce bun, când bine fără rău nu se poate și nici invers! Marea noastră încercare, din păcate, este de a ne adapta la rău, binele păstrându-l undeva ascuns în ființa noastră, deseori și de noi ascunzându-l. Așa și eu, deși tu spui altceva, poate că am un poet în mine, dar ultimul lucru pe care l-aș face ar fi să-i dau identitate, pentru că asta m-ar ucide și încă nu e timpul. Sunt bucuros și recunoscător pentru că mi-ești prieten, iar asta mi-e suficient. Să trăiești, Emanuelu!

Comments are closed.