în final ca viermii ei tot vor încerca să-și facă loc și să-și atingă țintele …din nou și din nou până vor reuși…și vor reuși din păcate. Cine își propune o ticăloșie de 100% pe seama unui popor letargic va reuși cel puțin într-o proporție de 60%.
Iar 60% înseamnă tragedie.
Înseamnă să nu mai ai aer pe stradă și în viață de atâția mișei. Nu uita că ei sunt cei ce îți creează azi cadrul legal în care te miști. Nu uita că tot ei dau tonul la cântec! Câți conaționali nu doar adulmecă aerul putred de sub cerul patriei și îi urmează apoi pe ticăloși ca o turmă de porci flămânzi și cu aparență de inocenți.
Înseamnă să trăiești cu ei și vrând-nevrând să începi să-i accepți. Pas cu pas, zilnic, ceea ce s-a întâmplat deja. Ai fost antrenat in 27 de ani să te obișnuiești atât cu răul lor dar și cu ei în persoană. Te-ai obișnuit prin dezinfectantul ăla de 80% apă din spitale, te-ai obișnuit când ai putut să furi și tu alături de ei pe treapta ta socială, la locul tău de muncă sau te-ai bucurat să plagiezi la rândul tău. Te-ai obișnuit când ai dat dreptate copilului în fața profesorului, te-ai obișnuit când ai dat muzica mai tare peste nervii vecinului tău, te-ai obișnuit când ai învațat că banii pot face orice în România și ți-ai educat și copilul în casă la fel. Te-ai obișnuit când ai văzut că merge altfel decât ai fost până de curând. Și te-ai bucurat, jigodie mică!
Când ai renunțat la bunul simț și ai privit cu dispreț pe cel de alături căzut, când l-ai acceptat și l-ai mai ridicat și în slăvi pe cel cu doctoratele făcute prin izlaz. E plină țara, cel puțin în ochiul vânăt al publicului, de doctoranzi de doi lei, de pițipoance, vip-uri și penali. În rest totul pare să-i prisosească. Iar intelectualii adevărați, nu făcuți la ștanță, dau numai  și ei, puțin, mărunt din buze
Să fim cinstiți! curajul civic nu ne scoate din casă ca popor într-o asemea proporție numerică încât să putem răsturna cu roțile în sus nesimțirea și nemernicia unui sistem de partid fomat în 27 de ani numai și numai din necrofagi și ariviști.
Să ne privim în față ca nație și să nu ne mai întrebăm degeaba, cum e acum în spiritul democrației mimate de la noi sau cum mai răzbate din cele câteva articole de ziar ce mișcă din litere prin substrat : dacă ne pasă?
Fără retorică, vă rog frumos! retorica e frumoasă și bună, ca și ironia,  când își găsește adresantul pe un fundament moral. Ceea ce la noi nu mai e cazul de mult.
Răspunsul e unul singur:  dacă ne păsa nu se ajungea aici!
Ne-a plăcut și prin urmare avem exact ce ne place: tâlharul, șmenarul s-au bucurat mereu de un loc privilegiat la români. Îi pasă cuiva că lucrurile stau așa? nici vorbă.
Bairam să fie și câte o bucățică de slană. acolo, în stomach la fiecare. DA! și musai SALARIILE MĂRITE …nu contează în detrimentul cărei chestiuni nobile!
Să spunem clar și să deschidem ochii bine: avem de-a face cu niște indivizi fără nicio normă morală și care se dovedesc nu numai mai hotărâți decât comuniștii, dar care vor face orice să ne poată desființa până si speranța unui trai normal în România. Și știți de ce? PENTRU CĂ ALTFEL, într-o societate sănătoasă,  EI AR FI TOȚI REJECTAȚI ACOLO UNDE LE ESTE LOCUL:  LA MARGINEA SOCIETĂȚII, ÎN PLEAVA EI.
Să nu ne mai îmbătam cu apă chioară: dacă a ajuns hoțul, impostorul, prostul, criminalul și cu golanul să-ți facă lege în casă, atunci, chiar că ești un om terminat.
Și nu spun asta cu plăcere, dimpotrivă, cu maximă durere!
Mocofanule, TREZEȘTE-TE, verigă de popor latin!  până nu vine Dragnea și cu ai lui să-ți reguleze și nevasta de față cu tine….că oricum viața ți-au ”rezolvat-o” de mult! 
 
 
.
ah și încă un lucru: TOATE PARTIDELE ACEEAȘI MIZERIE! ca și cei ce le formează, iar excepțiile nu se vor simți ofensate cunoscând bine haznaua în care se mișcă și căreia i se conformează mai mult sau mai puțin.