Editura Crux Publishing și Gazeta SF lansează proiectul: „Cybertech – noua realitate”, antologie de povestiri SF!

Stilul: Cyberpunk SF cu accent pe high-tech;

Tema: Realitatea în era ciberneticii.

Tehnologia ne-a invadat viața cotidiană. Ne ajută să comunicăm, să interacționăm, să gândim, să creăm, să trăim. La ea apelăm să ne păstreze amintirile, pe ea o chemăm în ajutor când dăm de greu. Ea ne informează, ne binedispune și ne oferă confortul de zi cu zi. Prin ea privim lumea și ea ne ajută s-o înțelegem.

Ea ne este cel mai bun prieten…

Sau… nu?

Nu cumva am ajuns dependenți de ea? Oare sub perdeaua ei colorată nu se ascunde, de fapt, fereastra cu zăbrele? Ne servește ea pe noi sau noi o servim pe ea? Ne arată lumea sau ne-o ascunde?

Iată întrebările la care ne propunem să găsim răspuns. Și pe cine ar fi mai indicat să întrebăm dacă nu pe scriitorii de SF?

Vrei să dai o variantă de răspuns? Perfect, folosește-te de tehnologie și trimite-ne opinia ta, sub forma unei povestiri SF cyberpunk, la adresa: gazetasf@gmail.com (e-mail cu subiectul: „Pentru antologia Cybertech – noua realitate”), iar noi o vom trece prin matricile redacției Gazetei SF și ale editurii Crux Publishing, iar dacă răspunsul tău ne va satisface pe deplin, atunci… proza ta va apărea în antologie! Dacă nu ne va satisface pe deplin, dar va dovedi că are potențial, va apărea (cu acordul tău) în Gazeta SF.

Restricții tehnice:

Textele vor fi trimise în format rtf, doc sau docx, vor fi scrise cu font Times New Roman de 12, cu liniuța de dialog sub formă de en-dash sau em-dash. Se vor respecta normele ortografice și ortoepice în vigoare ale limbii române, folosind obligatoriu diacriticele.

Textele necorespunzătoare vor fi returnate autorilor pentru aliniere la aceste norme.

Termen de predare a manuscriselor: 1 decembrie 2015.

Dimensiunea textelor: între 10 000 si 60 000 de semne cu tot cu spații.

Când va apărea antologia: primăvara 2016.

Editura: Crux Publishing.

Antologatori: Deea Sterea și Alexandru Ioan Despina.

 

sursa: http://fanzin.clubsf.ro/cybertech/