Până își deschide Bookfestul de anul acesta oficial porțile și putem da iama în rafturile cu bunătăți, iată ce ne pregătesc editurile. Noutăți, cărți-vedetă, dar și evenimentele la care ai vrea să mergei, toate sunt aici.

Și pentru că întrebarea din titlu are un răspuns consistent, ce trebuie savurat în hapuri mici, iată primul articol despre ce și cine ne pregătește la Bookfest.

 

Editura Nemira
– Cap de afiş este albumul cu ilustraţii Lumea de gheaţă şi foc, o nouă invitaţie în lumea magică a Westerosului, adresată de George R.R. Martin milioanelor de fani ai lumii din Urzeala Tronurilor.

– Un alt titlu-eveniment al editurii Nemira la Bookfest este autobiografia faimosului Bear GryllsNoroi, lacrimi şi transpiraţie.

– George Banu continuă fascinanta cartografie afectivă din Parisul personal cu volumul Casa cu daruri, care apare tot în colecţia Yorick.

– Colecţia Babel, de literatură universală, se îmbogăţeşte şi ea cu un roman cu totul special:Viaţa de poveste a lui A.J. Fikry, de Gabrielle Zevin.

– În colecţia de studii jungiene Philemon, noutatea editorială de la Bookfest este volumul clasic deja al faimoasei Marie-Louise von Franz, Visele şi moartea.

– Pentru fanii serialului Cei 100, vestea bună e că la târg vor putea găsi primul volum din seria omonimă, semnată de Kass Morgan, în colecţia Young Adult.

– Colecţia Damen Tango îşi schimbă look-ul! Şi primul titlu cu noul format este delicatul romanColecţionara de parfumuri, de Kathleen Tessaro.

– Dava Sobel, autoare a numeroase bestselleruri, revine în colecţia Anticipaţia cu un nou titlu de excepţie: Planetele.

– Dintre autorii români cu volume în premieră la Bookfest îi amintim pe Liviu Radu, cu volumul de povestiri Între cer şi pământ, din colecţia Nautilus SF şi pe George Bacovia, în antologia 111 cele mai frumoase poezii, alcătuită de Marius Chivu.

 

Grupul Editorial Trei
– Cărţile editurilor Trei, Pandora M şi Lifestyle Publishing au reducere de până la 50 %. De asemenea, peste 100 de titluri vor avea preţ promoţional 10 lei.
– Sâmbătă 23 mai 2015, ora 13.00, o puteți întâlni pe Svetlana Cârstean cu noul ei volum de poezie Gravitaţie la standul Grupului Editorial Trei.

– Printre noutățile lansate la această ediție a târgului, se numără: Vina de Camelia Cavadia,America dezgolită de la brâu în jos 2 de Raluca Feher, Fata din tren de Paula Hawkins,Oona & Salinger de Frédéric Beigbeder, Interesanţii de Meg Wolitzer, Marile minciuni nevinovate de Liane Moriarty.

 

Editura Humanitas

– Aduce al târg peste 1000 de titluri, dintre care cărțile-eveniment ale ultimelor luni, ediții de lux ale celor mai importante cărți Humanitas din acest sfert de secol și peste 60 de titluri în primă ediție

– 29 de lansări de carte și sesiuni de autografe – prilej de întâlnire cu Lucian Boia, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu, Gabriel Liiceanu, Ioana Pârvulescu, Vladimir Tismăneanu, Teodor Baconschi, Adriana Bittel, Radu Paraschivescu, Anamaria Smigelschi, T.O. Bobe.

– Toate cărțile Humanitas vor avea 10% reducere, iar edițiile de colecție se vor bucura de prețuri speciale, valabile numai în cele cinci zile ale salonului de carte.

– Printre evenimente se numără: Vineri, 22 mai, 00, Lansare de carte Patrick Modiano.Orizontul. Participă: Mihaela Dedeoglu, Ioana Bot, Denisa Comănescu

Sâmbătă, 23 mai, ora 12.00. Lansare de carte şi sesiune de autografe, Lucian Boia. Cum s-a românizat România. Participă: Lucian Boia, Gabriel Liiceanu

Duminică, 24 mai, 15.30    Lansare de carte şi sesiune de autografe Dan C. Mihăilescu.
 „Ce-mi puteţi face, dacă vă iubesc!?“  Eseu confesiv despre Ioan Alexandru
. Participă: Dan C. Mihăilescu, Costion Nicolescu, Lidia Bodea.

 

Grupul Editorial Corint

– Editurile Corint, Leda si Corint Junior vă șsteaptă cu noutăți cu o reducere de minimum 25% sau la prețuri speciale de la 3 la 25 lei.

– Corint Istorie are două lansări la Bookfest 2015. Sâmbătă, de la ora 18.00, Emil Costantinescu, Marius Oprea și Liviu Tofan vă provoacă la o discuție despre cartea Rusia explodează. Planul secret pentru resuscitarea KGB-ului de Iuri Felştinski şi Aleksandr Litvinenko, iar duminică, de la ora 14.00, are loc lansarea volumului Califatul terorii deLoretta Napoleoni în prezența lui Răzvan Mihai Ungureanu, Luca Niculescu și Bedros Horasangian.

– Marina Almășan și invitații ei pregătesc lansarea cărții EU,… JAPONEZĂ! Jurnal de călătorie la Tokyo care va avea loc sâmbătă, de la ora 13.00.

– Copiii vor fi și ei invitați la standul Grupului Editorial Corint pentru două momente speciale: vineri, 22 mai, de la ora 10.00 are loc Confruntarea finală. Lecturi de vacanță din seria Generala, iar duminică la aceeași oră este organizată o lansare a cărții Roboții din familia mea de celebrul James Patterson. Nu vă așteptați la o lansare obișnuită!

– Editura Corint publică în premieră Tărâmul viselor, o aventură în culori cu animale și mii de flori, ilustrată de Millie Marotta.- Cea mai nouă colecție a Editurii Corint, Istorie cu blazonva avea la Bookfest încă două volume: De pe Valea Motrului. Poveşti cu boieri, panduri şi mirese codane de Sarmiza Cretzianu și Carol al II-lea al României. Regele trădat de Lilly Marcou.

 

Polirom și Cartea Românească
– Editurile Polirom și Cartea Românească vor participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20-50%).

– Doua cărți-eveniment în colectia „Biblioteca Polirom”: Povestiri din Kolima. Volumul I de Varlam Salamov și Opera poetica (I), prima ediție integrală a poeziei lui Paul Celan.

– Gabriela Adameșteanu va avea o întâlnire cu cititorii, cu prilejul apariției romanului Drumul egal al fiecarei zile în seria de autor pe care editura i-a consacrat-o.

– Vă așteaptă și volumele Nici alb, nici negru. Radiografia unui sat românesc. 1948-1998 șiValurile, smintelile, păcatele. Psihologiile românilor , apărute de curând în Seria de autorAurora Liiceanu.

– Adriana Săftoiu va lansa volumul Cronică de Cotroceni.

– Ion Vianu va lansa volumul de eseistica Frumusețea va mântui lumeași alte eseuri, în colecția „Ego-grafii.

– Cele mai noi titluri de la Cartea Româneasca: Moartea lui Sigfried de Octavian Soviany,Soseaua Virtuții. Cartea Câinelui de Cristian Teodorescu, Mierla neagră de Radu Tuculescu, Fotograful Curții Regale de Simona Antonescu, Noaptea de gardă de Ionelia Cristea

– Noi apariții în colectia „Poezie”: Colonia fabricii, de Moni Stănila ; Dmitri: genul cinic, deDmitri Miticov sau Înotătoarea dezosată. Legende metropolitane, de Linda Maria Baros

 

Editura Litera

– Printre noutățile editoriale pe care Litera le-a pregătit se numără Sticletele de Donna Tartt, carte câștigătoare a Premiului Pulitzer 2014, Capitalul în secolul XXI de Thomas Piketty, Lean In de Sheryl Sandberg, al doilea om din conducerea Facebook și multe alte titluri de călătorie, dezvoltare personală, fotografie și sport.

– Pentru copii, Litera Mică a pregătit Cele mai frumoase povești în versuri șiCele mai frumoase poezii pentru copii ilustrate de Tony Wolf, precum și o lansare cu cântec alături de Gașca Zurli: CD-ul Atențiune, accelerăm!. Oferta pentru cei mici este completată de foarte multe cărți Disney, cu cele mai iubite personaje de ieri și de azi.

– Vizitatorii standului Litera se vor bucura de reduceri de preț de până la 70%, vouchere cu sume între 15 și 21 de lei, tombolă cu premii garantate, lansări în prezența unor mari personalități și acțiuni dedicate copiilor.

– În plus, vizitatorii se pot implica în campania Noaptea Cărților Deschise, desfășurată anual de Litera cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, prin achiziționarea de cărți din colecția Clasici Moderni, cu numai 5 lei.

 

Editura Herald

– Printre noutăți se numără Lumea și demonii ei de Carl Sagan, Mindfulness pentru părinți deMyla și Jon Kabat Zinn, Creștem împreună de Naomi Aldort, Educație fără constrângeride Michael Thompson, lansarea colecției „Pas în doi” și întâlniri cu importante personalități din domeniul ştiinței și culturii.
– Editura Herald vine la târg cu o ofertă de peste 300 de titluri și reduceri cuprinse între 15 – 35%

– Câteva dintre evenimente: Joi, 21 mai, 18:00 Lansarea colecției PAS ÎN DOI: Primește iubirea pe care o dorești, Dăruiește iubirea care vindecă, Configurați pentru iubire. Invitați: Gaspar Gyorgy, Iustina Cojocaru, Ioana Socolescu

Vineri, 22 mai, 18:30 Lansarea cărții Lumea și demonii ei: știința ca lumină în întuneric. Invitați: Anca Bontaș, Alexandru Anghel, Corina Grigoriu

Sâmbătă, 23 mai, 15:00 India văzută și nevăzută de Vasile Andru. Invitați: Marian Popa, George Anca, Adrian-Christian Kuciuk, Aurelian Scrima

Duminică, 24 mai, 16:00 Noutățile colecției COLIBRI: Einstein pentru debusolați, Shakespeare pentru îndrăgostiți, Elixir de optimism. Invitați: Irina Ionescu, Aurelian Scrima.

 

Nu uitați nici de invitatul de onoare al acestei ediții, Republica Cehă

– Șase dintre cei mai importanți scriitori cehi contemporani vor sosi săptămîna acesta la București, ca învitați de onoare ai Salonului Internațional de Carte Bookfest, unde Repuclica Cehă este oaspetele principal.

– Iubitorii de literatură vor avea ocazia să îi întîlnească la ediția de anul acesta a Salonului de Carte Bookfest pe: laureatul Premiul Uniunii Europene pentru Literatură pe anul 2011 – Tomáš Zmeškal, pe este una dintre cele mai îndrăznețe și originale voci din literatura cehă contemporană, cunoscută drept autoarea romanului-fenomen Dumnezeițele din Moravia –Kateřina Tučková, pe scriitorii veșnic îndrăgostiți de România – Martin Vopěnka și Roman Ráž, precum și pe doi dintre cei mai importanți poeți cehi din noua generație – Kateřina Rudčenková și Tomáš Míka.

 

Bookblog.ro lansează o provocare la Bookfest 2015: joc de Trivia literar, sâmbătă, 23 mai, 10:30-11:00, la scena Arena. Mai multe detalii aici.

 

sursa: http://www.bookblog.ro/stire/ce-gasesti-la-bookfest-2015-partea-1