LiterNet.ro

5.000 de zile şi 5.000 de nopţi.

Dacă cele 1,65 milioane de cărţi electronice descărcate de pe LiterNet ar fi publicate pe hîrtie şi puse pe un raft, iar raftul s-ar întinde de la Piaţa Universităţii la Aeroportul Otopeni, ca să intre cărţile ar trebui puse pe două rînduri.

Au fost peste 300 de volume, fiecare cu povestea sa emoţionantă, fiecare ales şi preţuit, fiecare îngrijit cu drag. Am pus în fiecare volum dorinţa de a-l face să fie şi un obiect frumos, la care cititorul să se uite cu admiraţie. Am crescut o vreme, după 1990, cu cărţi foarte valoroase, dar tipărite pe hîrtie proastă, cu aşchii de lemn în trupul paginii, deseori fără ilustraţii sau cu ilustraţii tratate prost în tipografii. Aşa că atunci cînd am publicat pe LiterNet o carte (electronică), am dorit să regăsim demnitatea textelor pe care le publicam. să le dăm o formă care să cinstească la adevărata valoare conţinutul. Şi sînt atîtea cărţile pe care le deschid şi la care ecranul se umple de frumuseţe. Sper să le descoperiţi pe fiecare în parte şi să vă bucuraţi.

[[Pe 11 iulie 2015 vor fi 5.000 de zile de la inaugurarea LiterNet-ului. Dacă aveţi vreo amintire frumoasă cu LiterNet din ultimele 5.000 de zile, o aşteptăm la scrie_la_liternet@liternet.ro în word, cu diacrtice.]]

(În imagine – prima pagina a Editurii LiterNet pe 12 decembrie 2001, la 42 de zile de la lansare – http://editura.liternet.ro/catalog)