poetic-dogsAm citit despre acest grupaj de fotografii de acum câteva luni, dar nu am găsit prilej mai bun să vi-l prezint decât în vacanța de vară. Ei bine, el a fost creat, după cum se spune în articolul preluat de noi, pentru a crește interesul pentru câinii vagabonzi salvați și preluați de adăposturi pentru animale.

Fotografiile sunt realizate de Dan Bannino, cel care a adoptat la rândul său un câine dintr-un asemenea adăpost și se spune că acest lucru ”i-a schimbat viața pentru întotdeauna”. Așadar, el a creat acest grupaj intitulat Poetic Dogs, pe care l-a transformat într-un proiect adevărat, care încearcă să strângă bani pentru asemenea adăposturi.

Iată ce a spus el despre această realizare: ”#POETICDOGS este un proiect de fotografie în care câinii sunt puși alături de scriitori celebri: Vorbind prin intermediul expresiilor, sunetelor și mișcărilor, ei vă spun totul fără să spune nimic, exact cum un scriitor o face cu cuvintele dintr-un frumos poem.”

Pe lângă inițiativa lăudabilă a proiectului, mi se pare că asemănările sunt chiar izbitoare. Nu suntem chiar atât de deosebiți, priviți-i numai pe Dickens, Tolstoi sau Baudelaire.

William Shakespeare

Charles Bukowski

Charles Dickens

Oscar Wilde

Mark Twain

Edith Sitwell

Tolstoi

Jean-Paul Sartre

James Joyce

Ernest Hemingway

Emily Dickinson

Edgar Allan Poe

Charles Baudelaire

Sursa: Buzzfeed.com.

sursa noastra: http://filme-carti.ro/stiri/editorial/13-scriitori-celebri-si-asemanarea-lor-canina-49180/