„Dar dumneata, trecătorule?”

„Circulați. Totuși, gândiți-vă că într-o bună zi se va încheia și viața voastră supusă stomacului. Iertați-mi că vă reamintesc, dar vă dau cuvântul meu de om că într-o zi, în care soarele va răsări la fel ca astăzi, veți muri. Și dumneavoastră, și eu. Mai devreme sau mai târziu. Și ceva îmi spune că imediat după acest ultim eveniment al vieții noastre, care este moartea, îi vom reîntâlni pe ei, pe magnificii copii și adolescenți ai lui decembrie 1989. Și, poate, ne vor întreba ce am făcut după moartea lor? Știu că eu am ce să le răspund. Dar dumneata, trecătorule?”

— Călin Nemeș, „România liberă”, 25 aprilie 1991

Călin Alexandru Nemeș (n. 8 mai 1960, Cluj Napoca – d. 8 iulie 1993) actor clujean, care în timpul Revoluției din 1989 a fost împușcat și grav rănit în luptele de stradă din Cluj de soldați ai Armatei comandați de căpitanul Carp Dando, ofițer al Armatei române.

În același eveniment au murit și alte persoane printre care și prietenul său artistul Lucian Matiș.

Sinuciderea

Nefiind luat în seamă nici de organele în drept, și nici chiar de către opinia publică, Nemeș și-a pus capăt vieții, în ziua de 8 iulie 1993. La doar 32 de ani, acesta s-a spânzurat în podul casei sa.

Prin aceasta, Călin Nemeș n-a făcut decât să arate că din 2 martie 1989 când brașoveanul Liviu Babeș și-a dat foc în public, și până în 8 iulie 1993 când revoluționarul clujean s-a spânzurat, în România încă nu se schimbaseră prea multe lucruri. (sursa: Wikipendia)