mă încolăcesc în jurul meu de la stânga la dreapta apoi caut ceva de spart, urăsc agitaţia şi zgomotul .
ce ar fi să rup aceste creioane uzate? să fac dracului ordine în atelierul meu de vechituri prăfuite, deranjat de fantome, atipic (nu cafea, nu alcool), ecletic (n-am un say al meu). Ticist la sufocare cu cartoane, culori, hartii, rezultate şi scule, ca într-o sala de operaţie unde mori de trei ori:
la intrare
în timpul
la ieşire
Ahhh cum aş sparge capul vecinei care tropăie peste mine grasă şi urâtă, suflul ei prea aproape de operele mele de artă, ce blasfemie. Apoi aş da foc religiilor, motocicletelor care huruie cu 120 decibeli în noapte.
Vreau să dorm, să visez la liniştea din munţi, la zăpada proaspătă cu gust de copilărie. Apoi revin, mă văd în oglindă, vreau să o sparg, nesimţita îmi arată un bătrân uzat, neconform, albit, un astronaut al neliniştii abisale, un fel de eu, o proiecţie a unui DNA falsificat de zbirii de la graniţa timpului.
Scriu de 15 ani baliverne, tot sperând într-o sclipire, un „caelesti fulmine” din care ieşi transfigurat şi fericit, beat de soare, de speranţele proaspete, doldora de un talent care îţi taie răsuflarea. Creioanele ascuţite, foile mătăsoase mă aşteaptă îmbietoare. Femei tinere bat la uşa virtuală cerând autografe şi promisiuni, aruncă bezele şi sărutări în aerul dens, îmbibat de feromoni nemaiîntâlniţi, de pasiuni indescriptibile pe paleta pictorului. Aş sparge ecranul care îmi aduce un mail nou, o veste stupidă, reclame cu reduceri esenţiale. Cumperi 3 obiecte, capeţi 4. Zile stupide, praf în aer, dar mai ales lipseşte iubire. Din cea simplă, cinstită, cea mai eficientă.
Revin la tine drag cititor, partenerul meu de lacrimi şi migrene, promit să nu mai evadez, să fiu etern cu tine doar sparge-mi capul, apoi trimite-mă să aduc flori, să adăp calul mediocrităţii mele infinite. Să vină mâine cu un nou mail de la tine. Îţi zâmbesc şi îţi fac cu ochiul. În fond suntem la fel.
Egali şi perfecţi doar că nu vrem să o recunoaştem.
LA MULTI ANI !
Adrian_Grauenfelsautor Adrian Grauenfels