“O  ÎNTÂMPLARE CIUDATĂ CU UN CÂINE LA MIEZUL NOPŢII”,

cel mai recent spectacol  al regizorului Bobi Pricop,

în avanpremira în acest week-end la Teatrul Naţional din Bucureşti

 

 O intamplare ciudata...foto Adi Bulboaca. 3

Bobi Pricop este cunoscut publicului din Bucureşti prin două spectacole:Jocuri în curtea din spate de Edna Mazya, examen de licenţă pentru UNATC şi preluat de Teatrul Act Bucureşti în 2011 şiContra progresului” de Esteve Soler, spectacol care, la fel ca şi primul, a fost produs în UNATC şi preluat de către Teatrul L.S. Bulandra, în 2013. 

 

O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” este, prin urmare, prima producţie realizată special pentru un teatru din Bucureşti, anume Teatrul Naţional.

 

Deşi a absolvit Secţia de Regie a UNATC-ului doar în urmă cu câţiva ani (2011), Bobi  Pricop a reuşit să-şi treacă în palmares participări la prestigioase festivaluri internaţionale: Edinburgh Fringe (2015), Bienala de Dramaturgie „New plays from Europe” de la Wiesbaden, Germania (2014) unde  a obţinut şi premiul publicului pentru spectacolul “Profu’ de religie” de Mihaela Michailov, montat la Teatrul Naţional “Marin Sorescu”, Craiova, Festival d’Avignon, cu spectacolul “Amalia respire profondment” de Alina Nelega,  montat la  Théâtre Les Déchargeurs, Paris în 2013, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (2012), Festivalul Demoludy Olsztyn Polonia, Festivalul Naţional de Teatru,  Skupi Festival  Macedonia (2012) etc.

 

La Teatrul Naţional din Bucureşti  a montat la începutul  acestui an „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, spectacol ce are la baza adaptarea semnată de dramaturgul britanic Simon Stephens, după best-sellerul lui Mark Haddon, roman vândut în peste 6 milioane de exemplare în întreaga lume şi distins cu 17 premii literare prestigioase.

 

Pentru această producţie, Bobi Pricop a lucrat cu Adrian Damian, unul dintre cei mai tineri, puternici şi inventivi scenografi ai ultimilor ani. Cei doi s-au întâlnit anul trecut la Teatrul Naţional din Craiova, unde au colaborat pentru  producţia spectacolului  „Rinocerii” de Eugen Ionesco, al celebrului Robert Wilson, Bobi Pricop ca asistent de regie, Adrian Damian ca scenograf-asociat.

 

Atât videoproiectiile (realizate de Dan Adrian Ionescu şi Mizdan) cât şi muzica (semnată Alexei Turcan) au un rol extrem de bine conturat în spectacolul Naţionalului.

 

Regizorul a distribuit în rolul  principal un actor tânăr, puţin cunoscut  publicului din Bucureşti: Ciprian Nicula,  nominalizat anul acesta la Premiul de Debut, în cadrul Galelor UNITER.

 

Ciprian îl interpretează pe Christopher John Francis Boone, un băieţel de 15 ani, un adolescent special care se defineşte drept un „matematician cu oareşce dificultăţi comportamentale”. Un Sherlock Holmes copil, care ştie sigur că uciderea câinelui Wellington cu o furcă este misterul pe care doar micile lui celule cenuşii îl pot dezlega.

 

Alături de Ciprian Nicula, în scenă sunt Emilian Oprea – cunoscut pentru rolurile interpretate la Teatrul Maria Filotti din Brăila, dar şi datorită peliculeiDe ce eu?realizată de Tudor Giurgiu, în care joacă rolul principal, Ana Ciontea – remarcabila actriţă de teatru şi  film, Rodica  Ionescu, Carmen Ungureanu.

 

Spectacolul realizat la Teatrul Naţional Bucureşti se joacă în AVANPREMIERĂ vineri şi sâmbătă (22 şi 23 ianuarie 2016), de la ora 20.00, la Sala  Pictura.

 

Biletele în format fizic se pot achiziţiona de la Agenţia de bilete a teatrului (Bd.ul Nicolae Bălcescu Nr. 2), dar şi online, de pe platforma www.mystage.ro.

 

Mai multe informaţii puteţi afla accesând pagina de facebook a spectacolului  –  www.facebook.com/ointamplareciudatacuuncainelamiezulnoptii sau site-ul www.tnb.ro.